Nr. A/9048/C/976 din 11.09.2020
BIROU JURIDIC ŞI RESURSE UMANE
ANUNŢ
In conformitate cu dispoziţiile art. 554 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale art. 41, alin. (1), (2), (7), (8) şi (9), art. 411, art. 42 – 45 din Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice din 23.03.2011 aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286/2011, cu modificările şi completările ulterioare, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud organizează examen de promovare în grad profesional imediat superior a personalului contractual încadrat pe perioadă determinată.
Condiţii de participare:
– să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional din care promovează
– să fi obţinut calificativul “foarte bine” la evaluarea performanţelor profesionale individuale cel puţin de două ori în ultimii 3 ani, în care acesta s-a aflat în activitate
– vechimea în gradul profesional din care promovează de cel puțin 6 luni pentru personalul contractual debutant.
Dosarele de înscriere vor conţine:
– formular de înscriere
– adeverinţa din care să rezulte vechimea în funcţia din care promovează
– copii de pe două fişe de evaluare a performanţelor profesionale individuale din ultimii 3 ani la care a obţinut calificativul “foarte bine”
– copie de pe fişa de evaluare a performanţelor profesionale individuale întocmită la sfârșitul perioadei de debut pentru personalul contractual debutant.
Data şi locul desfăşurării concursului:
– 29.09.2020 ora 1100 proba scrisă la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistriţa-Năsăud.
Data până la care se pot depune dosarele: 18.09.2020, ora 14.30, la secretariatul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud.
Selecţia dosarelor va avea loc în termen de 1 zi lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a dosarelor.
Contestațiile privind rezultatele selecției dosarelor/proba scrisă se vor formula în termen de 1 zi lucrătoare de la data afișării rezultatelor iar soluționarea contestațiilor va avea loc în termen de 1 zi lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a contestațiior.
BIBLIOGRAFIA
Bibliografie examen promovare medic veterinar – personal contractual încadrat conform Ordinului președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 64/2007, cu modificările şi completările ulterioare.
1. Constituția României, republicată.
2. Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare – Titlul III-Cap. III, de la art. 549 la art. 553.
3. Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitare veterinare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
4. Hotărârea Guvernului nr. 1415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia cu modificările şi completările ulterioare.
5. Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 35/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor, cu modificările și completările ulterioare.
6. Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 64/2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea și desfășurarea activității de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unitățile care produc alimente de origine animală, cu modificările și completările ulterioare.
7. Ordin nr. 10/2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare care stabilește procedura pentru marcarea și certificarea sanitară veterinară a cărnii proaspete și marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman.
8.Regulamentul (CE) nr. 625/2017, privind controalele oficiale și alte activități oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislației privind alimentele și furajele, a normelor privind sănătatea și bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor și produsele de protecție a plantelor, cu modificările ulterioare.
9. Regulamentul CE nr. 627/2019, de stabilire a unor modalități practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animală destinate consumului uman.
II. Bibliografie examen promovare asistent veterinar/tehnician veterinar – personal contractual încadrat conform Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 64/2007, cu modificările şi completările ulterioare.
1. Constituția României, republicată.
2. Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, Titlul III-Cap. III, de la art. 549 la art. 553.
3. Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitare veterinare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
4. Hotărârea Guvernului nr. 1415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare.
5. Regulamentul (CE) nr. 625/2017, privind controalele oficiale și alte activități oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislației privind alimentele și furajele, a normelor privind sănătatea și bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor și produsele de protecție a plantelor, cu modificările ulterioare.
6. Regulamentul CE nr. 627/2019, de stabilire a unor modalități practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animală destinate consumului uman.
7. Ordinul preşedintelui A.N.S.V.S.A. nr. 64/2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unităţile care produc alimente de origine animală, cu modificările şi completările ulterioare.
8. Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 35/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor.
III. Bibliografie examen promovare inginer – personal contractual încadrat conform Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr. 113/2008, cu modificările şi completările ulterioare.
1. Constituția României, republicată.
2. Ordonanța de Urgență nr. 57/2019 privind Codul Administrativ , Titlul III – Personal contractual din autoritățile și instituțile publice.
3. Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitare veterinare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
4. Hotărârea Guvernului nr.1415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare.
5. Ordinul președintelui A.N.S.V.S.A. nr.113/2008 privind aprobarea Instrucţiunilor pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial în unităţile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare şi comercializare a produselor şi subproduselor alimentare de origine nonanimală, cu modificările şi completările ulterioare.
6. Ordinul nr. 111/2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine
7. Regulamentul (CE) nr. 625/2017, privind controalele oficiale și alte activități oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislației privind alimentele și furajele, a normelor privind sănătatea și bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor și produsele de protecție a plantelor, cu modificările ulterioare.
8. Regulamentul CE nr. 627/2019, de stabilire a unor modalități practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animală destinate consumului uman.
Relații suplimentare la Biroul Juridic și Resurse Umane – doamna Neamț Tina.
DIRECTOR EXECUTIV,
Dr. BIȚA Romulus