Concurs de promovare în grad profesional a funcţionarilor publici – 22.05.2019

Nr.A/3547/C/398/19.04.2019

  DIRECŢIA SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR

BISTRIŢA-NĂSĂUD

 

Organizează în temeiul dispoziţiilor art. 125 din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare şi a Legii nr. 188/1999, privind Statutul funcţionarilor publici, republicată (r2), cu modificările şi completările ulterioare, CONCURS de promovare în grad profesional a funcţionarilor publici, funcţii publice de execuţie, după cum urmează :

  • funcţia de consilier, clasa I, grad profesional principal, în consilier, clasa I, grad profesional superior.

 

            Data, ora şi locul desfăşurării examenului:

– 22.05.2019, ora 10.00 – proba scrisă la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud ;

Interviul se susţine în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise.

 

          Dosarul de concurs se depune de către candidaţi în termen de 20 de zile de la data afişării anunţului privind organizarea examenului sau concursului de promovare şi conţine în mod obligatoriu:

  • copie de pe carnetul de muncă sau adeverinţa eliberată de compartimentul de resurse umane în vederea atestării vechimii în gradul profesional din care se promovează;
  • copii de pe rapoartele de evaluare a performanţelor profesionale individuale din ultimii 2 ani în care funcţionarul public s-a aflat în activitate;
  • formularul de înscriere prevăzut în anexa nr. 3 a H.G. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

Dosarele de concurs se depun până la data de 10.05.2019, ora 14,30 la Biroul Juridic şi Resurse Umane.

 

Condiţiile de participare la concursul de promovare în grad profesional:

  • să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
  • să fi obţinut cel puţin calificativul “bine” la evaluarea performanţelor individuale în ultimii 2 ani în care funcţionarul public s-a aflat în activitate;
  • să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată (r2), cu modificările şi completările ulterioare.

         

Bibliografia

 

  1. 1. Constituţia României din 31 octombrie 2003, modificată şi completată prin Legea de revizuire a Constituţiei României  429/2003;
  2. Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată (r2), cu modificările şi completările ulterioare;
  3. Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduită a funcţionarilor publici ;
  4. Ordonanţa nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitare veterinare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare;
  5. H.G. nr. 1415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare;
  6. Regulamentul CE nr. 882/2004, privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformităţii cu legislaţia privind hrana pentru animale şi produsele alimentare şi cu normele de sănătate animală şi de bunăstare a animalelor cu modificările şi completările ulterioare;
  7. Regulamentul CE nr. 852/2004, privind igiena produselor alimentare, cu modificările şi completările ulterioare;
  8. Regulamentul (CE) NR. 853/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală;
  9. Regulamentul (CE) NR. 854/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 de stabilire a normelor specifice de organizare a controalelor oficiale privind produsele de origine animală destinate consumului uman;
  10. Regulamentul CE nr. 178/2002 de stabilire a principiilor şi a cerinţelor generale ale legislaţiei alimentare, de instituire a Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară şi de stabilire a procedurilor în domeniul siguranţei produselor alimentare, cu modificările şi completările ulterioare;
  11. 11. Regulamentul CE nr. 2073/2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare, cu modificările şi completările ulterioare;
  12. Regulamentul (UE) NR. 1169/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 şi (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European şi ale Consiliului şi de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European şi a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE şi 2008/5/CE ale Comisiei şi a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei;
  13. Ordinul nr. 35/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor, cu modificările şi completările ulterioare.

Relaţii suplimentare la Biroul Juridic şi Resurse Umane – doamna Ivaşcu Camelia-Adriana.

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr. Bogolin Ioan